Dăncilă: Fac un apel la toţi parlamentarii să comunice corect datele esenţiale reale legate de măsurile prevăzute în buget

0 82

Premierul Viorica Dăncilă a făcut, vineri, un apel la parlamentari să transmită corect "datele esenţiale reale" legate de măsurile economice, sociale şi de dezvoltare prevăzute în bugetul pe anul 2019, menţionând că pentru continuarea creşterii economice trebuie o colaborare între Guvern, Parlament, preşedintele ţării şi societatea civilă.

"Vreau să precizez că proiectul de buget pe anul 2019 restabileşte adevărul legat de situaţia noastră ca ţară, o economie care creşte an de an şi dorim ca, prin măsurile pe care le-am prezentat, să continue creşterea economică, creşterea salariilor, a pensiilor, a alocărilor în Sănătate şi Educaţie şi în anii următori. Vă rog însă să fiţi de acord cu mine că acest lucru este posibil doar printr-o colaborare între Guvern, Parlament, preşedinte, societate civilă, toţi cei care au un cuvânt de spus şi o contribuţie de adus la dezvoltarea României", a afirmat Dăncilă în plenul Parlamentului, într-un mesaj adresat deputaţilor şi senatorilor la votul asupra proiectului de buget de stat pe 2019.

Ea a spus că orice proiect de buget este perfectibil şi respectă decizia politică a celor care votează împotriva proiectului.

"Dincolo de jigniri, importante sunt proiectele şi ceea ce facem pentru români. Vreau să vă mulţumesc tuturor încă o dată şi în special parlamentarilor care au sprijinit în comisiile de specialitate acest proiect, dar şi celor care au făcut amendamente. Cu siguranţă că orice proiect de buget este perfectibil. Respect decizia politică a celor care vor vota dintr-un considerent numai politic împotriva proiectului de buget, fac însă un apel la absolut toţi membrii Parlamentului ca aceste date esenţiale, reale, legate de măsuri economice, sociale şi de dezvoltare prevăzute în bugetul pe anul 2019, să fie comunicate corect către cei care ne-au trimis aici în Parlament, pentru că doar aşa vom fi o societate mult mai…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata