Dăncilă: Guvernul României a adoptat unele dintre cele mai ambiţioase măsuri de stimulare a afacerilor din regiune

0

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, aflată în vizită de lucru în SUA, a participat la o întâlnire cu reprezentanţi ai companiilor americane interesate de oportunităţile de afaceri oferite de economia românească, prilej cu care a exprimat dorinţa României de a consolida şi aprofunda dimensiunea economică a Parteneriatului Strategic cu SUA.

Potrivit unui comunicat transmis de Guvern, premierul a subliniat importanţa parteneriatului transatlantic pentru prosperitatea şi securitatea economică a Europei şi a Statelor Unite ale Americii şi a punctat dorinţa României de a consolida şi aprofunda dimensiunea economică a Parteneriatului Strategic cu SUA.

Premierul şi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, care a participat la întâlnire, le-au prezentat investitorilor măsurile adoptate de Guvernul României, precum şi oportunităţile pe care ţara noastră le oferă în domenii esenţiale cum ar fi: energie, sănătate, cercetare şi inovare, tehnologia informaţiei şi comunicaţii, alături de invitaţia de a investi în ţara noastră.

Anunţul agenţiei FTSE Russell referitor la trecerea pieţei de capital din România la statutul de piaţa emergentă este un semnal puternic şi o confirmare a faptului că ţara noastră este o destinaţie favorabilă şi stabilă pentru investitori, au arătat cei doi oficiali români.

"Guvernul român a adoptat unele dintre cele mai ambiţioase măsuri de stimulare a afacerilor din regiune, precum şi de reducere şi simplificare a procedurilor birocratice. Am asigurat, de asemenea, un cadru amplu de finanţare a proiectelor de afaceri, prin scheme de ajutor de stat destinate atât marilor companii, cât şi întreprinderilor mici şi mijlocii", a subliniat prim-ministrul Dăncilă, potrivit comunicatului.

Totodată, Guvernul a alcătuit o listă de proiecte mari, care pot fi de interes pentru companiile din SUA, privind infrastructura rutieră, căile ferate, porturile şi…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata