Dăncilă: Guvernul va aproba măsuri urgente de sprijin financiar pentru unele comunităţi locale

0 83

Guvernul va adopta în şedinţa extraordinară de vineri seara şi o serie de măsuri de sprijinire a comunităţilor locale care au nevoie de finanţare urgentă, urmând să se aloce 40 de milioane de lei în acest sens, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

"Am convocat această şedinţă extraordinară de guvern pentru a lua o serie de măsuri de sprijinire a comunităţilor locale care au nevoie de finanţare urgentă. După cum ştiţi, ne aflăm la sfârşit de an, trebuie să luăm aceste decizii cât mai repede. (…) Ca să poată beneficia de această finanţare, trebuie (…) să aibă şedinţă de consiliu local, să aibă timp să ridice banii din Trezorerie şi de aceea am hotărât ca în această seară să avem o nouă şedinţă de Guvern. Sunt localităţi care au solicitat fonduri suplimentare pentru o mai bună funcţionare, însemnând inclusiv plata unor cheltuieli curente, precum achitarea unor facturi pentru lucrări de investiţii. (…) În şedinţa de ieri (joi – n.r.) am alocat o primă tranşă de bani, respectiv 123 de milioane de lei, iar astăzi (vineri – n.r.) decidem cea de-a doua suplimentare a fondurilor, în jur de 40 de milioane de lei", a susţinut Dăncilă, în deschiderea şedinţei Executivului.

Prim-ministrul a explicat că o parte din aceşti bani, respectiv 7 milioane de lei, sunt destinaţi asigurării finanţării pentru trei spitale din judeţul Caraş-Severin.

"Cealaltă sumă de bani va fi alocată comunităţilor din mai multe judeţe ale ţării, pentru a-şi putea continua activitatea şi a asigura serviciile publice pentru cetăţeni", a precizat Viorica Dăncilă. AGERPRES/(A – autor: Daniel Florea, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

 

Citiţi şi: 

 

* Premierul Dăncilă a anunţat că proiectul de OUG privind măsurile fiscal-bugetare va fi adoptat în şedinţa de Guvern

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata