Dăncilă îi cere preşedintelui Iohannis să „fie mai atent” la declaraţii: „Să încerce să pună în practică acel consens, eu sunt de acord că nu totul este perfect”

Premierul Viorica Dăncilă spune că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să fie „un pic mai atent” la declaraţii şi să încerce să pună în practică „acel consens” politic pe care ea l-a cerut de la tribuna Parlamentului. Şefa Executivului a recunoscut că „nu totul este perfect”, şi a menţionat că „multe din lucrurile pe care vor să le facă au această barieră a lipsei de cooperare, a lipsei de dialog şi a lipsei de înţelegere”. 

„Am ascultat criticile domnului preşedinte, eu sunt de acord că nu totul este perfect. Am încercat într-un an de zile să facem cât mai multe lucruri. Sunt convinsă că mai avem multe de făcut, dar cred că ritmul în care putem realiza ceea ce ne-am propus ar fi unul alert, un ritm accelerat dacă am acţiona împreună. Cred că multe din lucrurile pe care vrem să le facem au această barieră a lipsei de cooperare, a lipsei de dialog, a lipsei de înţelegere. Mă întreb câteodată ce câştigăm dacă, de fiecare dată, ieşim cu atacuri unii împotriva altora? Impresia mea – nu câştigăm nimic„, a declarat Viorica Dăncilă, la finalul galei „100 pentru Centenar”.

Prim-ministrul a spus că pot fi aduse critici pe anumite proiecte care nu sunt bune sau asupra unor lucruri care nu sunt în favoarea României, dar „această critică şi această dezbinare permanentă nu face decât să aducă defavoruri, atât în plan intern, cât şi în plan extern”.

„Vedem în România o societate divizată şi cred că nimănui nu îi place acest lucru. Nu trebuie neapărat să fim de acord cu ce fac unii sau ceea ce fac alţii, putem dialoga, dar cred că lucrurile au ajuns prea-prea departe şi cred că depinde de noi toţi, indiferent de funcţia pe care o ocupăm, indiferent unde lucrăm, de mass-media, de toţi…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata