Dăncilă: Împreună, prin cooperare cu cei care vor să coopereze, vom acţiona pentru o Europă mai puternică

102

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că România a intrat în linie dreaptă în ceea ce priveşte preluarea şi exercitarea preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, subliniind că se va acţiona pentru o Europă mai puternică.

"Suntem în linie dreaptă în ceea ce priveşte preluarea şi exercitarea de către România a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. Vreau să mulţumesc Parlamentului pentru sprijinul reconfirmat ieri prin votul asupra declaraţiei de susţinere a programului de lucru al preşedinţiei. Am convingerea că împreună, prin cooperare cu cei care vor să coopereze, vom avea consens, vom acţiona pentru o Europă mai puternică, mai sigură, economică şi socială, pentru consolidarea coeziunii şi cred cu tărie că numai împreună vom putea să răspundem provocărilor la nivel european, iar am certitudinea că fiecare din miniştrii Cabinetului vor da un răspuns pozitiv dosarelor care se află pe masa de lucru a fiecărui minister", a spus Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat miercuri, în şedinţa reunită a Parlamentului, programul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat, cu 215 voturi "pentru", 8 – "împotrivă" şi 3 abţineri, Declaraţia privind dimensiunea parlamentară a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, pe care România o va exercita în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019. AGERPRES/(A – autor: Alina Novăceanu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Anda Badea)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata