Dăncilă, în Parlament: Suntem în topul statelor cu cea mai mare dezvoltare din Uniunea Europeană

101

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, vineri, în Parlament, că România este în topul statelor cu cea mai mare dezvoltare din Uniunea Europeană şi a detaliat situaţia investiţiilor, a alocărilor pentru comunităţile locale, dar şi majorările de pensii şi salarii.

"În cei doi ani de guvernare PSD-ALDE, România a cunoscut creşteri economice spectaculoase, care s-au reflectat în creşteri substanţiale ale veniturilor populaţiei. Anul acesta alocăm 50 miliarde pentru investiţii, bani care vor impulsiona creşterea economică sănătoasă şi care explică destul de bine, pe lângă alţi factori, de ce ne bazăm pe o creştere de 5,5% în 2019. România va depăşi pentru prima oară 1.000 miliarde lei la produsul intern brut, cu o treime mai mult faţă de momentul preluării guvernării în decembrie 2016. Anul trecut am avut o creştere economică de trei ori mai mare decât media europeană, salariile şi pensiile s-au mărit aşa cum am promis", a afirmat Dăncilă în Parlament.

Ea le-a transmis parlamentarilor să se uite pe cifre ca să vadă că veniturile la bugetul de stat au ajuns la cel mai mare nivel.

"În acest an, câştigul salarial mediu net pe economie va fi cu 50% mai mare decât în decembrie 2016. Veniturile la bugetul de stat a ajuns la cel mai mare nivel din toate timpurile, chiar dacă, procentual, gradul de colectare are o pondere mai mică în raport cu produsul intern brut, ceea ce este firesc când reduci taxe şi impozite şi oferi facilităţi fiscale pentru economie. Iar în această privinţă, vreau sa subliniez că în acest an va fi pentru prima dată când vom avea excedent la bugetul de pensii, pentru prima oară vor veni la buget mai mulţi bani decât suma pensiilor care sunt în plată. Eu le spun astăzi tuturor românilor următorul lucru: aveţi încredere în economia noastră naţională, îndrăzniţi să credeţi în România. Suntem în topul statelor cu cea mai mare dezvoltare din Uniunea…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner