Dăncilă – întrevedere cu ministrul iordanian de Externe; a reliefat interesul pentru dezvoltarea relaţiilor în mai multe domenii

0 100

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit, miercuri, la Palatul Victoria, pe Ayman Safadi, ministrul Afacerilor externe şi expatriaţilor al Regatului Haşemit al Iordaniei, prilej cu care a reliefat interesul pentru dezvoltarea pe mai departe a relaţiilor în domenii precum agricultura, turismul, sănătatea, educaţia şi energia.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul întrevederii, cei doi oficiali au exprimat satisfacţia pentru nivelul foarte bun atins de relaţiile politico-diplomatice şi au agreat asupra necesităţii identificării celor mai bune instrumente şi mijloace pentru aducerea cooperării economice şi sectoriale la nivelul acestora.

Premierul Viorica Dăncilă a reconfirmat importanţa pe care Guvernul României o acordă dezvoltării raporturilor de colaborare cu statele arabe, sens în care a punctat "interesul pentru un dialog politico-diplomatic constant la nivel înalt".

"În ceea ce priveşte aprofundarea cooperării economice şi sectoriale, demnitarul român a reliefat interesul pentru dezvoltarea, pe mai departe, a relaţiilor în domenii precum agricultura, turismul, sănătatea, educaţia şi energia, dar şi pentru identificarea unor noi domenii de interes comun", se arată în comunicat.

Întrevederea a prilejuit şi realizarea unui schimb de opinii cu privire la agenda regională şi internaţională.

"Prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat priorităţile Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, subliniind că exercitarea, de către ţara noastră, a primei preşedinţii rotative a Consiliului UE reprezintă un moment de o importanţă deosebită şi o oportunitate pentru România de a-şi reafirma angajamentul în favoarea consolidării proiectului european. Oficialul român a arătat că, pe durata exercitării acestui mandat, România va acţiona pentru coagularea consensului la nivelul Uniunii Europene pe teme importante de politică externă, inclusiv în ceea ce priveşte…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x