Dăncilă – întrevedere cu secretarul de stat britanic Hunt; aportul comunităţii româneşti din regat subliniat în discuţii

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut vineri o întrevedere cu secretarul de stat pentru Afaceri externe şi Commonwealth al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Jeremy Hunt, context în care a fost subliniat aportul deosebit al comunităţii româneşti în cadrul societăţii britanice.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, discuţia a evidenţiat relaţiile bilaterale foarte bune dintre România şi Marea Britanie, întemeiate pe Parteneriatul Strategic şi pe interesele comune care stau la baza cooperării dintre cele două state.

"A fost subliniată evoluţia schimburilor economice, marcate de tendinţa pozitivă a schimburilor comerciale, precum şi aportul deosebit al comunităţii româneşti în cadrul societăţii britanice. În acest context, prim-ministrul român a reiterat interesul pentru extinderea cooperării bilaterale, inclusiv în sensul valorificării potenţialului uman remarcabil care conturează relaţia româno-britanică. De asemenea, a exprimat satisfacţia pentru deschiderea biroului din Bucureşti al Bursei de la Londra", se arată în comunicat.

Totodată, precizează sursa citată, a fost apreciată colaborarea "excelentă" pe dimensiunea de securitate şi apărare, considerată pilon fundamental în promovarea păcii şi prosperităţii regionale şi în susţinerea obiectivelor transatlantice.

Întrevederea a prilejuit şi un schimb de opinii cu privire la Brexit, context în care premierul a subliniat importanţa acestui dosar european, inclusiv din prisma finalizării acestuia pe durata Preşedinţiei române în exerciţiu a Consiliului Uniunii Europene.

"Premierul român a evidenţiat responsabilitatea comună a Uniunii Europene şi a Marii Britanii de a proteja drepturile cetăţenilor europeni şi britanici, în spiritul reciprocităţii, indiferent de rezultatul procesului Brexit. În acest sens, a salutat asigurările oferite de către premierul britanic pe această temă şi a reiterat…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata