Dăncilă, la Bruxelles: România are o convingere fermă proeuropeană

0 99

România a preluat Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene având o convingere fermă proeuropeană, care va ghida ţara noastră în avansarea agendei comunitare, a declarat premierul Viorica Dăncilă, joi, în sesiunea plenară a Comitetului Economic şi Social European de la Bruxelles.

 

"Am pornit pe acest drum conduşi de o convingere fermă proeuropeană, care ne ghidează în avansarea agendei europene. De altfel, cetăţenii români se numără printre cetăţenii cu cea mai mare încredere în instituţiile europene şi chiar şi astăzi aspiraţiile şi sprijinul lor pentru UE au rămas solide şi pozitive, fapt confirmat de sondajele de opinie", a afirmat prim-ministrul.

Ea a subliniat rolul Comitetului Economic şi Social European de a acţiona ca intermediar între factorii de decizie şi cetăţeni.

"Îmi doresc să dezvoltăm o cooperare strânsă, pentru a ne asigura că soluţiile şi deciziile ce vor fi luate pe durata Preşedinţiei române la Consiliul UE sunt cât mai aproape de cetăţeni şi realităţile societăţilor noastre", a adăugat Dăncilă.

Premierul român a evidenţiat că următoarele şase luni reprezintă o perioadă determinantă, în care trebuie demonstrat că măsurile luate la nivel european aduc beneficii concrete pentru cetăţeni.

"Este nevoie să ascultăm vocea cetăţenilor cu privire la direcţia pe care UE va trebui să o urmeze", a mai spus Dăncilă. AGERPRES/(A – editor: Florin Marin, editor online: Anda Badea)

 

Citeşte şi:

 

#Romania2019.eu/Dăncilă: Retragerea Marii Britanii din UE – un proces care îşi va lăsa amprenta asupra viitorului nostru

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x