Dăncilă: Legat de preluarea Preşedinţiei Consiliului UE, cred că principala problemă a României a fost dezinformarea

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat că a existat multă dezinformare privind România la nivel european, iar principala problemă a reprezentat-o faptul că unii au susţinut că ţara noastră nu fi fost pregătită să preia Preşedinţia Consiliului UE.

"Din păcate, foarte multă (dezinformare referitoare la România a existat la nivel european – n.r.) şi cred că aceasta a fost şi principala problemă a României. Nu faptul că România nu era pregătită, România era pregătită pentru Preşedinţie. Nu faptul că România nu ar putea soluţiona probleme majore la nivel european, ci faptul că alţii au spus că România nu poate şi au venit cu aceste dezinformări. Ceea ce este neplăcut este că multe dintre aceste dezinformări vin din România, de la membri ai Parlamentului European români şi nu putem uita faptul că nu au fost numai dezinformări. Au fost eurodeputaţi care au votat împotriva României. Chiar când am prezentat priorităţile Preşedinţiei, aproape toţi membrii PE se aşteptau la o dezbatere constructivă, bazată pe soluţii, creionarea unor metode de cooperare cât mai strânse între grupurile politice", a precizat Dăncilă, pentru Antena 3.

Ea a adăugat că lucrurile negative şi care au "adus o umbră" asupra imaginii Preşedinţiei române au venit din partea eurodeputaţilor români din grupul PPE. În opinia sa, acelora care fac "astfel de lucruri ar trebui să le fie ruşine", deoarece au fost votaţi de români pentru a-şi apăra şi reprezenta ţara.

"Acest lucru a nemulţumit. Şi nu că ne-a nemulţumit pe noi. Au fost mulţi eurodeputaţi cu care m-am întâlnit şi au spus: 'E o ruşine ceea ce s-a întâmplat'. Tocmai membri ai PE din România să vină cu astfel de acuzaţii, de afirmaţii… este fără precedent", a completat premierul.

Prim-ministrul a menţionat că România trebuie să finalizeze multe dosare, într-o perioadă mai scurtă decât în mod obişnuit.

"Dacă alţii au…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata