Dăncilă: Memorandumul de înţelegere între DP WORLD şi Ministerul Transporturilor – extrem de important pentru România şi Emiratele Arabe

106

Premierul Viorica Dăncilă a apreciat duminică semnarea Memorandumului de înţelegere între compania guvernamentală DP WORLD din Emiratele Arabe Unite (EAU) şi Ministerul Transporturilor din România drept un moment extrem de important pentru ambele state.

"Prezenţa dumneavoastră aici pentru semnarea Memorandumului de înţelegere între compania guvernamentală DP WORLD şi Ministerul Transporturilor este o dovadă clară a prieteniei care ne leagă şi de asemenea un moment extrem de important pentru ambele state", a spus Dăncilă, după eveniment.

Premierul consideră că acest eveniment deschide calea unei colaborări mai extinse în domeniul transporturilor şi infrastructurii de transport.

"Astăzi deschidem calea unei colaborări mai extinse în domeniul transporturilor şi infrastructurii de transport, în contextul semnării, la începutul lunii februarie 2019, a acordului de concesiune pe termen lung pentru operarea terminalului de containere din portul Constanţa. Experienţa dumneavoastră în acest domeniu va fi, cu siguranţă, un factor esenţial de acum înainte. Portul Constanţa are pentru noi o importanţă majoră: are o poziţie strategică şi are un potenţial uriaş, car, din păcate, nu a fost folosit până acum la nivelul la care ar fi putut fi. Prin programul nostru de guvernare ne-am propus să devină port regional. De aceea, orice investiţie este mai mult decât binevenită. Este esenţial ca această zonă să devină dinamică şi să dobândească locul pe care îl merită la nivel internaţional", a spus Viorica Dăncilă.

Şeful Executivului şi-a exprimat interesul pentru "o prezenţă substanţială a companiilor emirateze în acest sector" şi a apreciat că "ne aflăm într-o etapă importantă a consolidării cooperării bilaterale".

"Suntem interesaţi de o prezenţă substanţială a companiilor emirateze în acest sector şi încurajăm oamenii de afaceri din Emiratele Arabe Unite să…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata