Dăncilă: Nu am decis remanierea pentru că aşa vrea preşedintele Iohannis; aşa cred că Guvernul va fi mai credibil

0

Premierul Viorica Dăncilă, preşedinte al PSD, a declarat, luni, că a luat decizia de remaniere a miniştrilor de Interne şi Externe "nu pentru că aşa vrea preşedintele Iohannis", ci pentru că aşa crede că Guvernul "va avea mai multă credibilitate, mai multă încredere".

"Am văzut în spaţiul public că a apărut această informaţie a unor binevoitori că am luat aceste decizii de schimbare la MAI şi MAE ca urmare a solicitării preşedintelui Iohannis. Dacă era să procedez după această gândire, veneam de fiecare dată cu miniştri care erau acceptaţi de domnul Iohannis repede, nu aveam atâtea blocaje la Guvern de fiecare dată atunci când am venit cu o propunere de ministru. Dacă făceam acest lucru nu aveam de fiecare dată o nevoie de a modifica candidaţii pentru un anumit portofoliu. Deci, menţionez încă o dată, subliniez, nu am luat această decizie pentru că aşa vrea preşedintele Iohannis, am luat această decizie pentru că aşa cred eu că acest Guvern va avea mai multă credibilitate, mai multă încredere şi că acolo unde simt că lucrurile pot merge mai bine voi face modificări pe viitor", a afirmat Dăncilă, într-o conferinţă de presă, la finalul şedinţei conducerii PSD.

Ea a adăugat social-democraţii sunt "în luptă" cu Iohannis pentru alegerile prezidenţiale. "Deci, dacă îmi asum ca preşedinte al partidului să obţin un anumit rezultat în alegerile prezidenţiale, cu siguranţă nu trebuie să fac jocul adversarului politic în această campanie, ci trebuie să-mi întăresc partidul, să-mi întăresc Guvernul, să-mi întăresc poziţia în coaliţia de guvernare. Deci, aceste lucruri care au apărut în spaţiul public sunt total neadevărate, nu sunt pliate pe realitate", a explicat liderul PSD.

Dăncilă nu a dorit să detalieze motivele schimbării din funcţie a lui Carmen Dan, dar a completat că-şi doreşte o eficienţă mai mare în activitatea guvernamentală.

"Nu am să…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close