Dăncilă: Nu este o problemă faptul că remanierea vine cu puţin timp înainte de preluarea preşedinţiei Consiliului UE

0

Premierul Viorica Dăncilă spune că nu este nicio problemă în faptul că remanierea guvernamentală are loc cu puţin timp înainte de preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, având în vedere că fiecare ministru nou venit în Guvern va prelua din mers pe domeniul său "dosarele legislative şi non-legislative".

"Nu este absolut nicio problemă. Aşa cum am mai spus, avem dosare pentru fiecare ministru, cu obiectivele pe care le are în timpul preşedinţiei, cu dosarele legislative şi non-legislative pe care le vor avea pe masa de lucru. Deci, fiecare va prelua din mers aceste dosare. În altă ordine de idei, că de fiecare dată se întreabă, se vine cu această întrebare dacă avem probleme cu preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Chiar astăzi Comisia Europeană a menţionat faptul că România este pregătită şi are încredere în România să preia preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Nu cred că va fi nicio problemă", a declarat Viorica Dăncilă, luni, la finalul Comitetului Executiv Naţional al PSD în care s-a decis remanierea unor miniştri.

În context, premierul a menţionat că, miercuri, la Bucureşti, va avea loc o întâlnire importantă în perspectiva preluării preşedinţiei Consiliului UE de către România. "Va veni la Bucureşti preşedintele Parlamentului European, împreună cu liderii grupurilor politice din Parlamentul European şi cu alţi oficiali europeni. Vom avea o primă discuţie referitoare la preluarea preşedinţiei, o primă discuţie oficială. Spun acest lucru pentru că chiar eu am fost de două ori şi am vorbit cu preşedintele Comisiei Europene, am avut discuţii cu liderii grupurilor politice la Bruxelles, am vorbit cu comisarii europeni. Nu cred că va fi nicio problemă şi acest lucru va fi dovedit de preluarea preşedinţiei şi, mai ales, de exercitarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România", a…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata