Dăncilă: O decizie privind OUG 114 trebuie să se plieze pe realitate, nu pe considerentele unei persoane sau alteia

0 90

Premierul Viorica Dăncilă a reiterat luni că o decizie privind modificarea OUG 114/2018 ''trebuie să se plieze pe realitate, şi nu pe considerentele unei persoane sau alteia''.

"Eu cred că nu trebuie să ne grăbim şi să venim cu anumite concluzii pe care le luăm fiecare, aşa, cum considerăm. Eu cred că este important să dăm dovadă de flexibilitate, am mai spus acest lucru, totul este perfectibil, inclusiv o lege, dar eu am cerut tuturor miniştrilor ca pe Ordonanţa 114 să vină cu argumente justificate pentru a schimba anumite lucruri. După ce am toate aceste argumente, după ce văd ceea ce stă la baza modificărilor care sunt cerute, atunci vom lua o decizie, pentru că eu cred că această decizie trebuie să se plieze pe realitate, şi nu pe considerentele unei persoane sau alteia", a afirmat Viorica Dăncilă după ce a participat la sesiunea ordinară a Asociaţiei Comunelor din România.

Premierul a răspuns astfel fiind întrebată despre afirmaţiile venite din partea ALDE, potrivit cărora "ministrul Finanţelor nu ar trebui să se mai bage pe probleme de energie", cu referire la măsura privind taxarea cu 2% a companiilor din domeniu.

Premierul a adăugat că, cel mai probabil, săptămâna aceasta va avea o discuţie cu miniştrii despre aspectele legate de OUG 114/2018.

Întrebată dacă eventualele modificări vor fi făcute printr-o altă ordonanţă sau prin parcurs parlamentar, Dăncilă a spus: "Până nu am discuţii cu fiecare ministru în parte pe lucruri foarte bine argumentate, nu voi lua o decizie".

"Vreau ca decizia pe care o luăm – s-ar putea să fie decizia să nu facem schimbare, s-ar putea să fie o decizie în care să schimbăm anumite lucruri – să se plieze pe ceea ce este real şi pe ceea ce poate ajuta, nu încurca. De aceea, cred că este foarte important să analizăm fiecare aspect în parte şi eu cred că ceea ce a făcut Guvernul României, prim-ministrul, în a solicita fiecărui ministru…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata