Dăncilă: Orban trebuia să vină cu alte propuneri

0 90

 Viorica Dăncilă a declarat, luni, că Ludovic Orban ar fi trebuit să vină cu alte propuneri în locul celor trei miniștri respinși la audierile din comisii. Premierul demis a susținut că, după ce au venit cu un program „improvizat”, Orban și Klaus Iohannis insistă să instaleze o echipă „improvizată”.

„ Vedem cum Guvernul propus de domnii Iohannis și Orban pornește cu stângul. Ne aflăm în fața unei premiere în sens negativ, prin faptul că se cere Parlamentului votul de învestitură pentru o echipă din care nu mai puțin de trei dintre miniștri desemnați au fost respinși la audierile din comisiile de specialitate. Chiar dacă regulamentul a activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului prevede că avizul motivat al acestor comisii este unul consultativ, este o problemă de responsabilitate asumată, cu privire la potențialul miniștrilor propuși de a gestiona portofoliul la care aspiră. Am toată încrederea în evaluarea comisiilor de specialitate și consider că avizul negativ dat în cazul a trei miniștri propuși pentru portofolii importante, respectiv Finanțe, Muncă și Dezvoltare, ar fi trebuit să îi dea de gândit domnului Orban și să vină cu alte propuneri”, a spus Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

Premierul demis a susținut că Ludovic Orban și Klaus Iohannis vor să vină la Palatul Victoria cu o echipă „improvizată”, la fel ca programul de guvernare.

„Avem astăzi vot în plenul Parlamentului pentru Guvernul propus de președintele Iohannis. Am văzut declarația domnului Orban, care sfidează nu numai cetățenii acestei țări, ci și principiile de competență și de integritate, pe care domnul Orban le invoca atunci când critica actualul Guvern. (…) După ce ne-au prezentat un program de guvernare improvizat, fără vreo legătură cu prioritățile românilor, Klaus Iohannis și PNL insistă să instaleze la Palatul Victoria această echipă…

Citeste continuarea pe News 24

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata