Dăncilă: OUG pe legile Justiţiei a figurat, ca şi ordonanţa privind alocaţiile, pe lista suplimentară; au beneficiat de acelaşi regim

0 102

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat marţi că ordonanţa de urgenţă care modifică legile Justiţiei a fost pe lista suplimentară a şedinţei de guvern, la fel ca şi cea care a modificat Legea 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, beneficiind de acelaşi regim.

"Legat de ordonanţele de astăzi, am văzut multe semne de întrebare, au fost pe lista suplimentară, de aceea nu am vorbit de la început de aceste ordonanţe. (…) Şi OUG care a modificat Legea 61/1993 privind alocaţiile a fost tot pe lista suplimentară. Vi se pare că acest lucru este lipsă de transparenţă? Deci, s-a beneficiat de acelaşi regim. (…) Nu se puteau modifica alocaţiile fără a modifica Legea 61/1993. Deci, votul s-a dat în Parlament pe mărirea alocaţiilor, dar dacă nu modificam această lege, nu puteam pune în aplicare această mărire a alocaţiei. (…) Eu astăzi nu ştiam dacă această ordonanţă (pe legile Justiţiei, n.r.) apare pe lista suplimentară sau nu, pentru că nu ştiam dacă poate să ia toate avizele", a arătat prim-ministrul într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Parlamentului după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Dăncilă s-a declarat convinsă că trebuie schimbat modul de gândire conform căruia modificarea unui act normativ ar viza o anumită persoană sau un grup de persoane.

"Toate aceste lucruri le dai pentru întreaga Românie şi pentru toţi românii. Dacă dăm o alocaţie pentru copii – astăzi am modificat Legea 61/1993 pentru a mări alocaţiile – asta nu înseamnă că ne-am referit numai la copiii lui X, ai lui Y sau ai lui Z. Ne-am referit la toţi copiii din România care intră în categoriile specificate în lege şi care au făcut obiectul acestei ordonanţe de urgenţă. Deci, eu nu cred că trebuie să lipim o ordonanţă de o anumită persoană. Dacă ne uităm în ultima perioadă la televizor, vedem că sunt foarte multe persoane care s-ar putea să li se spună…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata