Dăncilă: Până la finalul mandatului, îmi doresc ca toate şcolile să respecte condiţiile din autorizaţia de funcţionare

0 90

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, în plenul reunit al Parlamentului, că îşi doreşte ca până la finalul mandatului său toate şcolile din România să îndeplinească toate condiţiile din autorizaţia de funcţionare.

"În acest an avem cea mai mare creştere din toate timpurile a bugetului la Educaţie, aproape cu 47,8% mai mult faţă de anul trecut, adică un plus de peste zece miliarde faţă de anul 2018. Ca prim-ministru mi-am propus un obiectiv la care ţin foarte mult: până la finalul mandatului meu îmi doresc ca toate şcolile din România să îndeplinească toate condiţiile din autorizaţia de funcţionare. Ca prim-ministru, dar şi ca mamă, am această datorie şi obligaţie în aşa fel încât copiii noştri să înveţe în cele mai bune condiţii", a afirmat ea.

Prim-ministrul a evidenţiat "o creştere substanţială" şi la bugetul Sănătăţii, cu aproape 15,3% mai mult, respectiv cu 6,5 miliarde de lei în plus.

"Astfel, bugetul alocat Sănătăţii ajunge la 4,8% din PIB, ceea ce reconfirmă preocuparea acestui guvern pentru creşterea calităţii actului medical în România. După creşterea salariilor medicilor şi a asistenţilor, a venit momentul ca acest an să fie anul investiţiilor în infrastructura medicală", a declarat premierul.

Viorica Dăncilă a adăugat că, pentru acest an, Executivul a pregătit mai multe programe de sprijinire a mediului de afaceri, cu accent special pe companiile şi produsele româneşti.

"Ne dorim dezvoltarea capitalului românesc, pentru că în anii trecuţi acesta a avut de suferit, iar noi vom susţine cu putere acest lucru. În egală măsură, vom continua să susţinem şi să încurajăm noi investiţii străine, Legea parteneriatului public-privat creând oportunităţi uriaşe în acest sens. Vom avea în acest domeniu mai multe programe guvernamentale: programul ajutoare de stat pentru finanţarea proiectelor de investiţii, programul de susţinere a…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata