Dăncilă: Preşedintele continuă blocajul la adresa Executivului prin contestarea bugetului la CCR

102

Preşedintele Klaus Iohannis continuă "blocajul" la adresa Executivului prin "contestarea bugetului la Curtea Constituţională", a declarat, miercuri, premierul Viorica Dăncilă.

"Constat că domnul preşedinte face tot posibilul să împiedice dezvoltarea României, continuând blocajul pe care îl practică de luni bune la adresa Executivului prin contestarea bugetului la Curtea Constituţională. Acest gest fără precedent denotă o lipsă de responsabilitate ce poate afecta credibilitatea României şi, implicit, indicatorii macroeconomici ai ţării. Prin această atitudine, domnul preşedinte demonstrează că nu este interesat nici de creşterea veniturilor populaţiei, nici de creşterea investiţiilor, nici de îmbunătăţirea actului medical, nici de creşterea accesului la educaţie, ci doar de campania electorală. Este de neînţeles de ce preşedintele a ales să blocheze prin acest gest creşterea alocaţiilor copiilor, deşi în urmă cu câteva zile clama acest lucru. Mă întreb când spune adevărul – atunci când face declaraţii politice de campanie sau când anunţă că a blocat bugetul? Sau preşedintele se teme cumva că acest buget de dezvoltare va duce la prea multe investiţii?", a afirmat prim-ministrul, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Viorica Dăncilă a susţinut că motivele invocate de şeful statului "pentru blocarea bugetului naţional nu au niciun fel de suport în realitate, fapt dovedit de cifrele oficiale şi de faptele guvernării".

"Nu o să reiau creşterile substanţiale pe care le-am prevăzut în buget pentru Sănătate, Educaţie şi investiţii (…) Îi reamintesc însă domnului preşedinte câteva cifre care nu pot fi contestate de nimeni, indiferent de ce parte a spectrului politic s-ar afla. Produsul Intern Brut a crescut de la 595 de miliarde de lei în 2012 la 950 de miliarde de lei în 2018, veniturile bugetare au crescut de la 193 de miliarde de lei în 2012 la 295 miliarde lei în 2018. În…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata