Dăncilă: Preşedinţia română a Consiliului UE a dovedit un mandat eficient şi de calitate

Preşedinţia română a Consiliului UE a dovedit un mandat "eficient" şi "de calitate", "extrem de apreciat" de toţi partenerii europeni, a declarat, vineri, prim-ministrul Viorica Dăncilă, care a adăugat că s-a reuşit finalizarea a 67 de dosare aflate pe agendă.

Ea a prezentat, la Palatul Victoria, un bilanţ al primelor două luni ale mandatului României la Preşedinţia rotativă a Consiliului UE.

"Comunitatea europeană înseamnă viaţă mai bună pentru sute de milioane de cetăţeni, securitate socială şi coeziune, drepturi şi libertăţi garantate. Sunt principiile care ne-au ghidat acţiunile şi care ne inspiră în continuare în exercitarea acestui mandat. Guvernul României, miniştrii şi Reprezentanţa permanentă au acţionat cu profesionalism şi responsabilitate şi am obţinut în doar două luni rezultate pe care alte Preşedinţii nu le-au avut într-un mandat întreg", a susţinut Dăncilă.

În opinia sa, acest lucru demonstrează "cât de nefondate au fost atacurile şi previziunile sumbre lansate înainte de preluarea acestui mandat, iar cei care le-au făcut au acţionat din considerente pur electorale, fără să le pese că pun România într-o lumină nefavorabilă pe plan extern".

"În ciuda acestor atacuri, am dovedit un mandat eficient şi de calitate, extrem de apreciat de toţi partenerii europeni. Românii au de ce se mândri, în toate întâlnirile la nivel înalt pe care le-am avut în această perioadă România a fost felicitată pentru modul excepţional în care a gestionat dosarele grele aflate pe masa de lucru", a afirmat Viorica Dăncilă.

Ea a precizat că, de la preluarea mandatului, au fost organizate 650 de evenimente şi reuniuni la Bucureşti şi Bruxelles, la care au participat 2.600 de delegaţi.

"Miniştrii au prezidat numeroase reuniuni, în care au dovedit că Guvernul României are capacitatea şi experienţa necesare să contribuie la identificarea celor mai bune soluţii pentru temele…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata