Dăncilă: Proiectul european are nevoie de un nou implus, de viziune de viitor şi de soluţii pe termen lung

0 90

Proiectul european are nevoie de un nou implus, de viziune de viitor şi de soluţii pe termen lung, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă, joi, în discursul susţinut la deschiderea evenimentului "E!Sharp Live 2019 – What does Europe mean to Europe?", organizat la Bruxelles.

"În acest moment, suntem cu toţii convinşi că proiectul european are nevoie de un nou implus, de viziune de viitor şi, pe baza acestei viziuni comune, de soluţii pe termen lung. România, în calitate de Preşedinţie în exerciţiu a Consiliului UE, are responsabilitatea, dar şi şansa de a participa activ la formularea acestei viziuni de viitor pentru Uniunea Europeană. Dezbaterea privind viitorul Europei este o oportunitate privind creşterea incluziunii şi coeziunii europene, astfel încât toate statele membre să se regăsească în această construcţie. O construcţie solidă pentru o viitoare Europă ar trebui, pe lângă principiul coeziunii, să ofere posibilitatea manifestării diversităţii şi specificităţii individuale care, aduse împreună, să creeze un proiect armonios, omogen şi coerent", a afirmat Viorica Dăncilă.

Premierul a adăugat că accepţiunea conceptului de coeziune a fost transpusă de o manieră transversală în cadrul priorităţilor tematice ale Preşedinţiei române la Consiliul UE.

"Ea se referă şi în concepţia noastră privind rolul global al Uniunii Europene. Continuarea politicii de extindere, respectarea angajamentelor Uniunii Europene în vecinătatea sa sudică şi estică, promovarea sistemului multilateral, bazat pe reguli, menţinerea unui parteneriat transatlantic solid sunt din perspectiva României elemente centrale ale proiectării unui viitor mai bun pentru Europa", a mai declarat Dăncilă.

Prim-ministrul a punctat faptul că Preşedinţia română a Consiliului UE, având în vedere finalul ciclului legislativ, şi-a propus să se concentreze pe avansarea agendei europene curente, îndeosebi pe…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x