Dăncilă: Promovarea valorilor şi drepturilor fundamentale ale persoanelor cu dizabilităţi – prioritate a Guvernului şi a mea personal

0 101

Premierul Viorica Dăncilă afirmă că promovarea valorilor şi drepturilor fundamentale ale persoanelor cu dizabilităţi reprezintă o prioritate a Guvernului României şi a sa.

"3 decembrie este ziua în care celebrăm, la nivel mondial, persoanele cu dizabilităţi, oameni curajoşi şi determinaţi, cărora le datorăm respect pentru rolul lor important în comunitate şi pentru că zi de zi ne arată că orice obstacol poate fi înlăturat. Înţelegerea profundă a nevoilor speciale pe care le au, asigurarea unei vieţi demne, independente, prin garantarea şanselor egale la educaţie, sănătate şi muncă, reprezintă dovada unei societăţi unite şi incluzive. De aceea, promovarea valorilor şi drepturilor fundamentale ale persoanelor cu dizabilităţi este o prioritate a Guvernului României şi a mea personal", precizează Dăncilă, luni, în mesajul transmis cu ocazia Zilei internaţionale a persoanelor cu dizabilităţi.

Premierul subliniază că nu va înceta să militeze pentru ca drepturile persoanelor cu dizabilităţi să fie respectate.

"Vă mulţumesc pentru exemplul de curaj pe care ni-l oferiţi necontenit! Nu voi înceta să militez pentru ca drepturile dvs, care să vă asigure şanse egale cu ale oricărui alt cetăţean, să fie respectate şi pentru ca societatea să fie una pentru toţi, justă şi cu valori împărtăşite", arată Dăncilă, potrivit unui comunicat al Guvernului. AGERPRES/(AS – autor: Dana Piciu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Anda Badea)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x