Dăncilă: România va susţine consolidarea UE pe baza principiilor sale fundamentale

0

Trimisul special al AGERPRES, Daniel Florea, transmite: România, ca viitoare deţinătoare a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, va susţine în continuare obiectivul consolidării Uniunii pe baza valorilor şi principiilor sale fundamentale – unitate, coeziune, tratament egal şi convergenţă, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

"Procesul de reflecţie privind viitorul Europei cunoaşte multiple provocări, atât prin prisma căutării numitorului comun al viziunilor noastre, cât şi prin prisma subiectivităţii implicite pe care acest proces îl presupune. Europa suntem noi, viitorul Europei înseamnă viitorul nostru şi contribuţia noastră la o lume mai bună şi mai sigură. Niciodată nu va fi uşor să traducem aspiraţiile noastre, însă eforturile pe care instituţiile europene şi statele membre le-au depus şi le depun în continuare pentru identificarea celor mai bune soluţii comune constituie cea mai bună garanţie a solidităţii proiectului nostru", a afirmat Viorica Dăncilă, marţi, la Bruxelles, în cadrul unei dezbateri despre viitorul Uniunii Europene, intitulată "Cores and Peripheries in Europe? A Europe NEXT Project", organizată de Institutul Aspen România la Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă UE.

Premierul a adăugat că "abordarea consensuală şi pragmatică a oricărui proiect reformator al Uniunii Europene este esenţială pentru viabilitatea întregului demers".

"Aceasta este o premisă solidă pentru evoluţia Uniunii Europene, către o construcţie mai integrată şi mai puternică, capabilă să valorifice în favoarea cetăţenilor proiectele şi politicile sale de succes pentru a face faţă provocărilor din interiorul Uniunii Europene, dar şi din afara graniţelor sale. Din această perspectivă lucrăm împreună pentru ca summitul informal de la Sibiu, un eveniment major pe durata Preşedinţiei române a Consiliului, să marcheze lansarea discuţiilor pentru definirea noii agende…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close