Dăncilă se întâlneşte cu Dragnea, pentru a stabili când va fi depusă sesizarea la CCR, după refuzul lui Iohannis de a accepta remanierea miniştrilor

0

Premierul Viorica Dăncilă se întâlneşte, joi, cu preşedintele PSD Liviu Dragnea, pentru a stabili când va sesiza Guvernul Curtea Constituţională, pentru un conflict de natură instituţională, între Guvern şi Preşedinţie, în urma refuzului preşedintelui Klaus Iohannis de a semna remanierea miniştrilor de la Dezvoltare Regională şi Transporturi şi numirea în locul acestora a lui Mircea Drăghici şi Lia Olguţa Vasilescu.

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis şefului statului, de la Bruxelles, că trebuie să acţioneze ca un mediator, dar dacă nu va face cât mai rapid nominalizările pentru portofoliile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Ministerului Transporturilor, va fi sesizată Curtea Constituţională.

„Eu sper, am făcut şi un apel către domnul preşedinte Klaus Iohannis, să facă această nominalizare cât mai rapid, pentru că dincolo de lupta politică, dincolo de interesul personal, avem o responsabilitate pentru România, prin preluarea preşedinţiei şi pentru a arăta seriozitate, implicare şi voinţă din partea tuturor pentru a avea o bună preşedinţie. (…) O să depunem sesizare (la Curtea Constituţională – n.r.) dacă nu se face o nominalizare, pentru că nu putem aştepta la nesfârşit. Dar gândiţi-vă, depunem sesizarea, mai durează până se va judeca la Curtea Constituţională, ceea ce presupune o întârziere şi cred că acest lucru nu este benefic pentru România. Preşedintele României trebuie să acţioneze ca un mediator, sperăm acest lucru (…) şi să încerce să rezolve cât mai rapid această situaţie”, a declarat prim-ministrul într-un interviu acordat postului Antena 3, la Bruxelles.

În opinia sa, până acum trebuia să existe o explicaţie din partea preşedintelui în legătură…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close