Dăncilă: Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot va fi folosit la alegerile europarlamentare

0

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat vineri, la începutul şedinţei de guvern, că pentru a se asigura desfăşurarea scrutinului europarlamentar din 26 mai în afara oricăror dubii, va fi implementat sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, sistem care a fost folosit şi la alegerile din 2016.

"Aplicăm acest sistem cu respectarea în totalitate a normelor privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Tot astăzi aprobăm programul calendaristic şi celelalte măsuri organizatorice pentru pregătirea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European", a menţionat premierul.

Viorica Dăncilă a precizat că vineri vor fi stabilite detaliile pentru organizarea alegerilor europarlamentare.

"Ne pregătim temeinic pentru alegerile reprezentanţilor României în Parlamentul European, care vor avea loc duminică, 26 mai, anul acesta. Responsabilitatea Guvernului nostru este să asigurăm organizarea în bune condiţii a acestui scrutin, iar rezultatele să reflecte cu acurateţe opţiunile alegătorilor. În bugetul pentru acest an am alocat sumele necesare fiecărei instituţii implicate în procesul electoral. În şedinţa de astăzi facem paşii legali pentru organizarea alegerilor europarlamentare. Vom adopta un set de acte normative prin care stabilim măsurile necesare pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor europarlamentare din acest an, astfel încât să fie respectate termenele prevăzute de legislaţia electorală", a spus Dăncilă. AGERPRES/(A – autor: Dana Piciu, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata