Dăncilă: Voi participa vineri şi sâmbătă la Belgrad la cvadrilaterala România-Bulgaria-Grecia-Serbia

0

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că vineri şi sâmbătă va participa la Belgrad la cvadrilaterala România-Bulgaria-Grecia-Serbia, unde va prezenta priorităţile ţării noastre la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, cu accent pe avansarea agendei europene referitoare la Balcanii de Vest şi pe proiecte de interconectare ale regiunii cu UE.

"Voi participa la Belgrad la cea de-a VI-a reuniune la nivel înalt în format cvadrilateral România-Bulgaria-Grecia-Serbia. Reuniunea va fi găzduită de preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic. (…) Voi prezenta principalele priorităţi ale Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene cu accent pe avansarea agendei europene referitoare la Balcanii de Vest şi pe proiecte de interconectare ale regiunii cu Uniunea Europeană. Va fi o nouă oportunitate de consolidare a dialogului între cele patru state şi avansarea cooperării în regiunea sud-est europeană, în special din punct de vedere al dezvoltării economice, dar şi atragerii de investiţii", a declarat Dăncilă, joi, în deschiderea şedinţei Executivului.

Premierul a precizat că, în marja reuniunii, va avea loc o întrevedere a miniştrilor Tineretului şi Sportului din cele patru state în vederea "asigurării" sau "a avansării" planurilor privind susţinerea unei candidaturi comune a României, Bulgariei, Greciei şi Serbiei la ediţia din 2030 a Campionatului Mondial de Fotbal. AGERPRES/(A – autor: Daniel Florea, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata