Dăncilă: Vom aproba prelungirea termenului pentru depunerea declaraţiei unice şi a formularului 230 până la 31 iulie

0 87

Guvernul va aproba prelungirea termenului pentru depunerea declaraţiei unice privind impozitul pe venit pentru persoanele fizice şi a formularului 230 până la 31 iulie, a anunţat, marţi, premierul Viorica Dăncilă.

"Vom adopta astăzi un act normativ prin care venim în sprijinul contribuabililor persoane fizice şi, totodată, în sprijinul organizaţiilor non-profit. Persoanele fizice care au obligaţia depunerii declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţii sociale şi a plăţii acestora vor avea mai mult timp la dispoziţie pentru a-şi îndeplini obligaţiile. Am prelungit acest termen de la 15 martie 2019 la 31 iulie 2019. Toţi cei care îşi plătesc obligaţiile până la sfârşitul lunii iulie vor beneficia de o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit şi din contribuţiile sociale datorate pentru anul trecut", a spus Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a adăugat că, pentru îmbunătăţirea relaţiei contribuabililor cu Administraţia Fiscală, declaraţia se completează şi se depune online, atât prin intermediul spaţiului privat virtual, cât şi prin intermediul portalului e-guvernare.ro.

"Totodată, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care doresc să doneze 2% sau 3% din impozitul pe venit, dar şi al organizaţiilor neguvernamentale beneficiare care colectează, centralizează şi depun formularul 230, prelungim termenul de depunere a acestui document, tot până la data de 31 iulie 2019", a menţionat premierul. AGERPRES/(A – autor: Dana Piciu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruştei)

 

Citiţi şi:

 

* Dăncilă: Preşedintele României îi dezinformează din nou pe români

 

* Dăncilă: Pensionarii vor beneficia, în acest an, de aproximativ 60.000 de bilete de tratament

 

* Guvernul aprobă plafoanele bugetare pe termen mediu pentru anumiţi indicatori economici

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x