Dăncilă: Ziua Internaţională a Romilor – ocazia să reafirmăm determinarea noastră de a promova acţiunile de combatere a discriminării şi a rasismului

0 98

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, duminică, un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, în care a arătat că această sărbătoare are o dublă semnificaţie – de bucurie, precum şi de omagiu adus romilor victime ale Holocaustului în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

"Dragi cetăţeni români de etnie romă, dragi romi de pretutindeni, vă transmit salutul meu cald şi gândul bun cu prilejul Zilei Internaţionale a Romilor, o dată cu dublă semnificaţie: moment de mare bucurie dar, în acelaşi timp, de aducere aminte şi de omagiu adus romilor victime ale Holocaustului în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. Este prilejul să reflectăm la contribuţia valoroasă pe care concetăţenii noştri de etnie romă au avut-o şi continuă să o aibă la dezvoltarea societăţii româneşti, să preţuim încă o dată zestrea valorilor culturale ale etniei rome, păstrată nealterată, şi să apreciem realizările extraordinare ale intelectualilor, artiştilor, activiştilor romi şi ale altor membri ai comunităţii. Ziua Internaţională a Romilor reprezintă, totodată, ocazia să reafirmăm determinarea noastră de a promova mai departe acţiunile de combatere a lipsei de toleranţă, a discriminării şi a rasismului, precum şi de susţinere a integrării sociale şi asigurarea unor servicii medicale şi de educaţie din ce în ce mai bune", spune Dăncilă în mesaj, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Ea subliniază că libertatea constituie fundamentul oricărei societăţi.

"Relaţiile dintre noi trebuie să se bazeze pe solidaritate, acceptare, respect, principii de bază ale coeziunii sociale", arată Dăncilă.

Premierul precizează că România, ca membru al Uniunii Europene, dar şi ca ţară care deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, va continua să promoveze şi să protejeze drepturile şi libertăţile tuturor cetăţenilor români, indiferent de etnie.

"Am convingerea că…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x