Daniel Zamfir (ALDE) anunţă audierea lui Mugur Isărescu, marţi, în Senat

Senatorul Daniel Zamfir, de la ALDE, a scris, pe Facebook, că marţi a fost chemat în Parlament guvernatorul BNR Mugur Isărescu, la comisia economică din Senat. Parlamentarul este iniţiator al legilor împotriva cămătăriei, blocate în Camera Deputaţilor.

„E TIMPUL SA FACEM DREPTATE! Unele dintre răspunsuri pe care le așteaptă domnul Dragnea, le putem afla marți, când îl așteptăm pe domnul Isărescu la Comisia Economică a Senatului. Dar dincolo de explicații, deputații pot face ceva concret și rapid sa curme suferințele a milioane de romani: Săptămâna viitoare e în mâna domnului presedinte al Camerei Deputaților sa se voteze legile impotriva camatariei și în favoarea debitorilor! Peste patru milioane de familii de români merita o reparație a nedreptăților!  Cred că un asa cadou de Crăciun, merită, domnule Dragnea! Doamne ajută!”, a scris Zamfir.

Daniel Zamfir este iniţiatorul în Parlament a mai multe proiecte de lege care vizează relaţia consumatorilor cu băncile. După ce a trecut de la PNl la ALDE, Zamfir a vorbit despre iniţiativele sale: unul care să limiteze dobânzile penalizatoare ale instituțiilor financiare nebancare (IFN), altul care să protejeze persoanele executate silit, iar al treilea care să introducă darea în plată în contractele de leasing.

Senatul a adoptat deja proiectul privind leasing-ul, inițiat de Daniel Zamfir. Potrivit proiectului, cei care au luat un bun în leasing vor putea preda bunul societății de leasing și vor avea la dispoziție 30 de zile să valorifice singuri acest bun, iar din valorificarea lui să achite datoria restantă.

În plus, Senatul a adoptat tacit proiectul acestuia, prin care sunt abrogate din Statutul Băncii Naționale a României prevederile potrivit cărora…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata