Darius Vâlcov: desele schimbări ale guvernului sunt ”un semn de profesionalism”. Explicațiile consilierului Vioricăi Dăncilă

0 124

Darius Vâlcov, consilierul Vioricăi Dăncilă, crede că desele schimbări ale guvernului de când coaliția PSD-ALDE este în fruntea țării sunt… ”un semn de profesionalism”, întrucât miniștrii remaniați nu au performat la nivelul cerut de partid. Totul ține de respectarea programului de guvernare, a spus consilierul premierului, amintind că doar în acești ani coaliția a făcut eforturi pentru a respecta programul de guvernare.

”Este un semn de profesionalism, pentru că acest program de guvernare este o piatră de încercare extrem de grea. Nu este un program de guvernare obişnuit, care zi de zi l-am văzut şi l-am aplicat la fiecare patru ani. Dacă ne dăm în spate 28 de ani cred că este singurul program de guvernare despre care chiar se vorbeşte de când actuala coaliţie a venit la guvernare. În rest, erau nişte programe de guvernare care, imediat după alegeri, dispăreau, fiind aşa greu de pus în aplicare. Nu este deloc uşor”, a spus Darius Vâlcov, la Antena 3.

Darius Vâlcov este de părere că schimbarea miniștrilor, în ciuda faptului că măsura s-a aplicat de mai multe ori până acum, este cea potrivită, chiar dacă nu este un exercițiu de imagine bun pentru PSD.

”Fiind limitată, decizia politică avea de ales sau trebuia să se aleagă într-un fel sau altul – ori merge mai departe cu aceştia, dar vedea că nu pot să facă performanţă – li se cere reorganizarea ministerului, digitalizarea ministerului, li se cere să rezolve unele probleme, să ardă paşii într-un timp foarte scurt, iar ei nu reuşesc în trei, în şase luni de zile. Ce faci? Îl ţii mai departe ca să nu ai probleme de imagine sau îl schimbi şi încerci cu altul. Eu cred că soluţia aleasă de conducerea PSD a fost cea bună de fiecare…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x