David Attenborough lansează un apel pentru alocarea a 500 de miliarde de dolari anual pentru protejarea naturii

Foto: bbc.com
0

Pentru a opri distrugerea naturii, celebrul naturalist britanic Sir David Attenborough, în vârstă de 94 de ani, a lansat miercuri un apel din partea unor grupuri de protejare a mediului, pentru ca lumea să investească 500 de miliarde de dolari anual, avertizând că viitorul planetei este în “mare pericol”, relatează Reuters.

Iar David Attenborough, a lansat recent un nou documentar “A Life on Our Planet” în care avertizează omenirea împotriva riscurilor pe care le prezintă dispariţia în masă a speciilor, astfel a făcut acest apel cu câteva ore înainte de un summit ONU ce vizează o acţiune de mobilizare pentru protejarea faunei sălbatice.

“Lumea noastră naturală se află acum sub o presiune mai mare ca oricând în istoria omenirii şi viitorul întregii planete – de care fiecare dintre noi depinde – este în pericol grav”, a declarat naturalistul britanic într-un comunicat.

“Avem în continuare posibilitatea de a inversa pierderea catastrofală a biodiversităţii, însă timpul se scurge”, a adăugat el.

În acest sens, prin apelul de a redirecţiona finanţarea, de la combustibilii fosili şi alte industrii poluante, către conservarea naturii, care a fost lansat de grupul de mediu Flora & Fauna International şi este sprijinit de peste 130 de organizaţii.

În acest fel, comunitatea internaţională cheltuie anual circa 80-90 miliarde de dolari pentru acţiuni de conservare a naturii, însă studiile arată că sunt necesare sute de miliarde de dolari pentru a salva ecosistemele de la prăbuşire, notează Reuters.

Sursa: Agerpres
loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata