De ce ”nu se teme” şeful Volkswagen Herbert Diess, de o maşină electrică de la Apple?

94

Volkswagen AG nu este îngrijorat de niciun plan al Apple privind un vehicul de pasageri care ar putea include tehnologia pentru baterii a producătorului de iPhone-uri, a afirmat directorul general al grupului german, Herbert Diess, transmite Reuters.

În acest sens, la sfârşitul anului trecut, Reuters anunţa, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, că Apple înregistrează progrese în privinţa tehnologiei pentru maşinile fără şofer şi are ca obiectiv să producă până în 2024 un vehicul de pasageri echipat cu propria sa baterie inovativă.

În contextul auto, eforturile producătorului de iPhone-uri în domeniul conducerii autonome, cunoscute sub numele de „Proiectul Titan”, au debutat în 2014, când firma americană a început să proiecteze de la zero propriul său vehicul. La un anumit moment, Apple a abandonat eforturile în domeniul tehnologiei pentru maşinile fără şofer pentru a se concentra pe software şi şi-a reevaluat obiectivele.

„Industria auto nu este un sector tehnologic tipic unde ai putea obţine succes dintr-o singură lovitură. Apple nu va gestiona toate problemele peste noapte”, a declarat Diess, într-un interviu acordat publicaţiei Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Deşi planurile Apple nu sunt publice, Diess a explicat că astfel de intenţii sunt „logice” deoarece compania are experienţă în domeniul bateriilor, softului şi designului, având şi fonduri suficiente pentru dezvoltarea acestor competenţe.

„Totuşi, nu ne este teamă”, a dat asigurări şeful Volkswagen.

Din punctul de vedere al Vollswagen, anul trecut, vânzările, au scăzut cu 15,2%, la aproximativ 9,3 milioane de vehicule, în timp ce numărul de automobile pur electrice livrate s-a triplat, la aproape 232.000 unităţi, iar la modelele plug-in hybrid creşterea a fost de 175%, la peste 190.000 de unităţi.

În planul de viitor, Grupul Volkswagen a anunţat recent, că şi-a majorat investiţiile planificate în tehnologiile digitale şi vehiculele electrice până la 78 de miliarde de euro în următorii cinci ani, dintre care aproximativ 35 miliarde euro vor fi investite în mobilitate electrică.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata