Diana Iancu a fost numită decanul Facultăţii de Administraţie Publică (SNSPA), membru al Comisiei internaţionale pentru acreditarea educaţiei şi formării în administraţia publică

239

Comunitatea academică a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) salută numirea doamnei conf. univ. dr. Diana Iancu, decanul Facultăţii de Administraţie Publică (SNSPA), ca membru al Comisiei internaţionale pentru acreditarea educaţiei şi formării în administraţia publică (ICAPA) din cadrul Asociaţiei Internaţionale a Şcolilor şi Institutelor de Administraţie (IASIA), cu sediul la Bruxellex.

Compusă în prezent din 21 de membri, Comisia de acreditare ICAPA oferă servicii de asigurare a calităţii pentru programele de educaţie şi formare în administraţia publică. Programele sunt evaluate pe baza standardelor de excelenţă pentru educaţia şi formarea în administraţia publică elaborate în comun de Departamentul pentru Afaceri Economice şi Sociale al Naţiunilor Unite (UN-DESA) şi IASIA.

Iar misiunea Asociaţiei Internaţionale a Şcolilor şi Institutelor de Administraţie (IASIA) constă în consolidarea sistemului administraţiei publice, promovarea excelenţei în sistemul de formare pentru administraţia publică, precum şi dezvoltarea de studii, cercetări şi modele de bună practică.

Nominalizare actuală este, pe de o parte, o realizare care reflectă cu acurateţe competenţele profesionale ale doamnei conf. univ. dr. Diana Iancu şi, pe de altă parte, o consolidare a vizibilităţii internaţionale a SNSPA, prin Facultatea de Administraţie Publică ca formator de elită pentru administraţia publică din România. În spaţiul public naţional şi european, SNSPA se remarcă prin rolul său de furnizor de know-how şi formare a resurselor umane în aria ştiinţelor guvernării.

În prezent, conf. univ. dr. Diana Iancu este membru în grupul experţilor în Carta Europeană a Autonomiei Locale din cadrul Consiliului Europei, manager instituţional CIVICA – Universitatea Europeană de Ştiinţe Sociale, din partea SNSPA, şi senior fellow în cadrul Asociaţiei Internaţionale a Universităţilor (IAU).

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata