Decontarea transportului elevilor navetişti să fie deblocată prin angajarea raspunderii

0 52

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) solicită Guvernului României să adauge în proiectul de lege de angajare a răspunderii de către guvernanţi corectarea unor prevederi contradictorii, astfel încât decontarea transportului elevilor navetişti să fie deblocată.

AEC a informat, joi, că „proiectul de lege pe care Guvernul îşi angajează răspunderea nu rezolvă problema transportului elevilor”, solicitând Guvernului „să adauge în proiectul de angajare a răspunderii corectarea acestor prevederi contradictorii, astfel încât transportul elevilor să fie deblocat în mod real, nu doar la nivel declarativ”.

Măsurile pe care Guvernul României a decis să îşi angajeze răspunderea nu rezolvă, conform AEC, problema transportului elevilor, ci o amână cu încă un an.

„Miercuri a fost publicată pe site-urile celor două camere ale Parlamentului proiectul de lege pe care Guvernul României îşi propune să îşi angajeze răspunderea. Scopul acestui proiect este inversarea fiecărei prevederi a OUG nr. 51/2019, care a eliminat transportul judeţean din sfera serviciilor publice. Totuşi, conform proiectului în forma actuală, transportul judeţean va reveni în sfera serviciilor publice peste un an, în acest moment el fiind desfăşurat în continuare în regim comercial”, se arată într-un comunicat de presă transmis de AEC.

Potrivit sursei citate, consiliile judeţene au obligaţia de a demara procedura de încheiere a contractelor de servicii publice cu operatorii de transport până la 31 decembrie 2020. Între timp, licenţele operatorilor sunt prelungite, astfel fiind amânată pentru încă un an rezolvarea problemei transportului elevilor şi a categoriilor dezavantajate, neexistând posibilitatea de a impune firmelor de transport obligaţia de a da reduceri sau de a practica toate traseele dintr-un judeţ.

În acest sens, Asociaţia Elevilor din Constanţa a propus reprezentanţilor Guvernului o soluţie care ar rezolva…

Sursa News 24

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata