Der Spiegel, analiză critică despre România, înainte de preluarea președinției UE. Dragnea e „stăpânul din umbră”, iar Iohannis e „regele fără țară”

0

România se află în mijlocul unei „crize de stat”, iar autoritățile de la București vor prelua începând din ianuarie 2019 președinția rotativă a Uniunii Europene, în contextul în care mai „mulți politicieni condamnați pentru corupție plănuiesc să-și legifereze propria grațiere”. Este radiografia României realizată de publicația germană Der Spiegel care îl descrie pe Liviu Dragnea drept „stăpânul din umbră” al României care „întoarce statul de drept cu 30 de ani înapoi, la momentul căderii lui Nicolae Ceaușescu”.

Din perspectiva diplomaților străini din București, Klaus Iohannis e descris ca „un rege fără țară” căruia îi lipsesc „susținerea clasei politice și curajul să blocheze guvernul„.

„Președintele Klaus Iohannis pare lipsit de putere în fața lui Liviu Dragnea, stăpânul din umbră al țării”, scrie săptămânalul german Der Spiegel, citat de g4media.

În articol este amintit și faptul că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este subiectul unor anchete penale petnru luare de mită, în vreme ce președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, e condamnat definitiv pentru manipularea referendumului din 2012

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă e cunoscută pe scena diplomatică pentru gafele ei. Recent, șefa Executivului i-a greșit numele omologului său bulgar, Boyko Borisov, la o conferință de presă după reuniunea de rang înalt.

Der Spiegel notează că România va coordona în mandatul de șase luni al președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene dosare critice precum: Brexit, alegeri pentru Parlamentul UE în mai și criza care bate la ușa Italiei.

Potrivit publicației germane, stăpânul din umbră al României este slab, cu părul alb și poartă o mustață tunsă…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close