Deşeurile şi scurgerile de ape menajere din lacurile Capitalei

Consilierul municipal USR Octavian Berceanu anunţă că va depune în cursul zilei sesizări la Garda de Mediu şi la Apele Române pentru a semnala deşeurile, dar şi scurgerile ilegale de ape menajere care au devenit vizibile odată cu secarea parţială a lacurilor.

„Momentul este prielnic pentru Apele Române să cureţe albiile. Salba de lacuri din Bucureşti este colmatată. Mă refer în mod special la partea din apropierea digului, primii 5-6 metri, unde de-a lungul timpului au fost depozitate deşeuri: din renovări, din demolări şi desfiinţări. Şi o parte importantă din deşeurile astea au fost aruncate în albiile lacurilor. Lacul Băneasa este doar unul dintre ele. (…) E vorba de salba de lacuri din Bucureşti. Acum e momentul. Pe urmă, când cresc apele cu un metru şi ceva, e foarte greu să mai vezi scurgerile sau resturile din construcţii şi demolări aruncate în apă. (…) Şi anul trecut am realizat filmări şi live-uri de pe malurile lacurilor şi exista acelaşi dezastru”, a arătat Berceanu într-o declaraţie pentru AGERPRES.

Consilierul municipal a prezentat într-o filmare live pe Facebook situaţia lacului Băneasa, apreciind că malurile acestuia arată precum un „depozit de moloz”. El a adăugat că pe malurile lacurilor din nordul Capitalei există şi depozite de deşeuri provenite din gunoi menajer, deversate de-a lungul timpului în apă, dar şi scurgeri ilegale de ape reziduale.

„Garda de Mediu şi Apele Române ar trebui să meargă pe malul acestor lacuri să vadă care sunt scurgerile ilegale pe care cei care au imobile în proximitate le-au avut sau încă le au funcţionale. Am descoperit ieri nişte guri de canalizare care duc apele menajere – destul de bine ascunse unele dintre ele – în albiile lacurilor. Avem lacurile din Bucureşti şi Lacul Snagov care suferă din acest motiv, foarte mult. (…) Acum e încă un pic frig afară, dar în două săptămâni o să avem un miros pestilenţial în zona…

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata