Deutsche Boerse propune extinderea la 40 a numărului companiilor incluse în indicele principal DAX

Foto: ft.com
0 0

Pentru a putea obţine calitatea de membru sau pentru a atinge indicele principal DAX al Bursei de la Frankfurt, deoarece numărul companiilor incluse putea creşte de la 30 la 40 şi ar trebui să existe condiţii mai dure pentru a obţine această calitatea de membru, a anunţat luni Theodor Weimer, directorul general al operatorului bursier german Deutsche Boerse, transmite Reuters.

Pentru aseasta, se propune un set de măsuri menit să reformeze cel mai important indice bursier din Germania, iar Deutsche Boerse a sugerat reducerea, de la 60 la 50, a numărului companiilor incluse în indicele companiilor cu capitalizare bursieră medie MDAX.

„Nu este un secret că eu, personal, aş saluta extinderea DAX 30 la DAX 40”, a declarat Theodor Weimer.

Astfel, toate propunerile vor fi analizate până în 4 noiembrie de investitori, care au cerut revizuirea reglementărilor privind calitatea de membru în indicele principal DAX al Bursei de la Frankfurt, în urma scandalului provocat de falimentul firmei germane de plăţi online Wirecard.

În contextul dat, fiind bănuită că şi-a umflat conturile cu fonduri fictive din Filipine, firma de plăţi online Wirecard, o companie germană cu 6.000 de salariaţi, a decis recent, să se plaseze în insolvenţă. Guvernul german a denunţat „un scandal fără echivalent în sectorul financiar” şi a anunţat o înăsprire a controalelor în acest sector, care este mai puţin supravegheat.

Nici auditorii şi nici organismul care supervizează sectorul financiar german (Bafin) nu au putut preveni falimentul Wirecard.

Aşadar, compania din domeniul tehnologiei financiare (fintech) a intrat în colaps la mai puţin de doi ani de când a reuşit să fie inclusă în prestigiosul indice al celor mai importante 30 de companii din Germania. În perioada sa de glorie, aceasta era evaluată la 28 de miliarde de dolari.

Operatorul bursier Deutsche Boerse propune acum, ca firmele care nu-şi publică la timp rezultatele trimestriale, să fie exclude din indicele principal DAX al Bursei de la Frankfurt. În plus, pentru a fi inclusă în acest indice o companie trebuie să-şi demonstreze astfel profitabilitatea.

Dar şi pentru companiile ale căror vânzări de arme controversate reprezintă peste 10% din vânzările totale ar trebui de asemenea excluse din indicii Bursei de la Frankfurt – DAX, MDAX, TecDAX şi SDAX, a precizat Deutsche Boerse, care va publica rezultatele consultării şi deciziile luate până în 23 noiembrie din acest an.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata