Deutsche Telekom şi Cellnex vor combina afacerea de turnuri de telefonie mobilă în Olanda

107

Prin combinarea afacerilor în domeniul telecomunicaţiilor, Deutsche Telekom AG şi compania spaniolă de infrastructură telecom Cellnex au anunţat, joi că-şi vor combina afacerea de turnuri de telefonie mobilă, în Olanda şi vor înfiinţa un fond comun pentru a investi în infrastructura digitală, transmite Reuters.

În urma finalizării tranzacţiei, Cellnex Olanda va opera 4.314 de amplasamente, inclusiv 180 noi, care vor fi construite în următorii şapte ani.

Astfel că Cellnex va deţine 62% din noua entitate, iar Deutsche Telekom restul de 38%.

Companiile vor deveni investitori ancoră în nou înfiinţatul Digital Infrastructure Vehicle (DIV), un fond de investiţii care se va concentra pe infrastructura digitală europeană.  Iar Deutsche Telekom va transfera afacerea sa T-Mobile Infra în acest fond.

De altfel, compania Deutsche Telekom va primi o plată în numerar de 250 milioane de euro şi va fi acţionar al DIV.

În viitor, turnurile de telefonie mobilă vor fi din ce în ce mai căutate de investitori, pe fondul perspectivelor de extindere a reţelelor 5G. În viitor vor fi necesare mai multe conexiuni pentru a lega miliarde de dispozitive în aşa numitul „Internet al obiectelor” (Internet of Things), ceea ce va stimula investiţiile în infrastructura telecom.

În prezent, Deutsche Telekom AG este cea mai mare companie europeană de telecomunicaţii, cu operaţiuni în mai multe ţări din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, dar şi în Marea Britanie. De asemenea, Deutsche Telecom este acţionarul majoritar al companiei elene Hellenic Telecommunications Organization (OTE), cu o participaţie de 46%.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata