Diferentele dintre imprimanta cu jet de cerneala versus laser

35

Pentru o afacere la inceput nu te-ai astepta ca din primele zile de activitate sa ai nevoie de o imprimanta. Cu siguranta  nici nu te-ai gandt la asta sau probabil ai considerat ca imprimanta de acasa, pe care mai printezi din cand in cand.

Da, ar putea fi un plan de rezerva dar nici pe departe de ajuns. Ai nevoie de o imprimanta, ca de aer. Si nu de una care printeaza o pagina cat timp iti bei cafeaua de dimineata ci una care printeaza la minut… adica multe pagini pe minut.

Unul dintre criteriile principale de care vrei sa tii cont cand alegi o imprimanta pentru afacere, este tehnologia dupa care functioneaza. Aceasta poate fi cu jet de cerneala sau cu laser. Vom trece prin avantajele si dezavantajele fiecarei tehnologii dupa viteza, calitate, pret. Pe site-ul Ecopier ai la dispozitie o gama larga de imprimante sh pe care le poti achizitiona.

Sa incepem cu prima categorie, imprimantele cu jet de cerneala.

  • La lista de avantaje poti sa treci cu success pretul accesibil. Imprimantele acestea au un pret mult mai mic fata de cele cu laser, cateva sute de lei si te-ai aranjat.
  • Sunt mici si compacte. Poate nu conteaza asa mult sa se integreze in peisajul de la birou ci mai mult sa-ti faci treaba cu ea dar nu strica nici faptul ca poate fi ascunsa intr-un dulap sau suport de lemn si nu o sa stii ca este acolo, o vei folosi doar cand ai nevoie.

De cealalta parte, cartusul se consuma mai rapid la imprimantele pe cerneala. Daca ai de printat un volum mare intr-o zi si te mai si grabesti, vezi sa nu iti faca o mica surpriza si sa nu mai printeze pentru ca nu are cartus. De asemenea, viteze de printare este mai redusa.

A doua categorie sunt imprimantele cu laser. Tehnologia de tip laser are o alta filozofie fata de cea cu jet de cerneala.

  • La partea de avantaje putem trece tehnologia mai avansata – printarea sau scanarea se fac printr-un praf, fie negru fie colorat care este asezat pe hartie si incalzit de un cilindu incalzit care trece pe deasupra coalei.
  • Viteza de printare este mult mai mare, deosebit de important aspect cand ai o firma si in fiecare zi ai de printat zeci de cereti, contracte sau alte materiale. Si asta este valabil si pentru restul colegilor de birou.

La lista de dezavantaje este marimea acestora, sunt foarte masive aceste copiatoare Konica Minolta si vor avea nevoie de un loc sau de un colt in spatiul de lucru, deci trebuie sa stii lucrul acesta inainte de a inchiria sau cumpara una.

Mai este si pretul. Fiind o categorie de imprimante profesionale, au un pret destul de ridicat. Depinde si de model, producator, volumul de pagini care pot fi printate pe luna, dar pretul lor incepe de la cateva zeci de mii de lei, iar unele depasesc suma de 10000. Asadar, reprezinta mai mult o investitie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata