Discuții despre rutele culturale europene, la Sibiu. Capitală Culturală din România nu e pe hartă

Peste 150 de invitați din 33 de țări participă, de miercuri, la Sibiu, la Forumul Anual al Rutelor Culturale ale CE. Singura Capitală Culturală Europeană din România, Sibiul, nu este prezentă pe această hartă, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif,

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, la deschiderea Forumului Anual al Rutelor Culturale ale CE, că este important că s-a reușit organizarea acestui eveniment în România, pentru că poate da o noup semnificație turismului cultural din România.

„Avem 150 de invitați din peste 33 de țări. Este o premieră națională, ne-am luptat cu țări importante pentru a reuși să aducem acest forum în România. Este important pentru noi pentru că o să dinamizeze și o să dea noi semnificații turismului cultural în România. Avem un patrimoniu foarte vast pe întreg teritoriul țării, trebuie să profităm la maximum de ce avem, iar acest forum este o oportunitate pentru noi”, a spus Trif.

Biserica Fortificată de la Cisnădioara, din județul Sibiu, și-a manifestat, deja, intenția de a fi introdusă în aceste rute culturale.

Întrebat dacă orașul Sibiu, singurul oraș din România care a fost Capitală Culturală Europeană are un obiectiv pe harta rutelor culturale, Bogdan Trif a răspuns că nu există niciunul.

O să demarăm într-un viitor cât mai scurt toate acțiunile pentru a avea documentația completă. Estimăm că pentru a avea o documentație completă ne trebuie cam două luni, după care o să-și urmeze circuitul și este important să avem și noi la Sibiu un astfel de monument care să fie inclus într-o rută culturală europeană

„Nu există niciun obiectiv. Primăriile sau cei care dețin obiectivele nu au depus proiecte în acest sens. Trebuie parcurși niște pași, depuse niște documente”, a răspuns ministrul Turismului.

Sibiul este singurul oraș din România care a deținut titlul de Capitală…

Citeste continuarea pe News 24

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata