Discuții tehnice privind recunoașterea reciprocă a certificatelor de vaccinare, dintre România şi Ungaria

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat că România și Ungaria poartă ” discuții tehnice” în perspectiva semnării unui acord privind recunoașterea reciprocă a certificatelor de vaccinare antiCOVID-19.

” Deocamdată sunt discuții tehnice legate de acel acord între România și Ungaria, care săptămâna trecută la întâlnirea miniștrilor de Externe a fost discutat. Eu personal am discutat cu premierul Florin Cîțu, este de acord, dar specialiștii trebuie să găsească acea formă juridică prin care să se poată pune în aplicare un astfel de acord. Asta înseamnă să fie recunoscute reciproc vaccinurile și certificatele în acest sens. Când se va întâmpla, eu sper că se va întâmpla repede, dar aici din punct de vedere administrativ și tehnic, sigur, trebuie să parcurgem  niște etape” , a declarat Kelemen Hunor, în cadrul unei conferințe de presă.

Din punct de vedere medical şi social, acesta a recomandat cetățenilor să se vaccineze, apreciind că în acest fel putem depăși pandemia, scrie Agerpres. ” Putem să învingem boala doar dacă avem încredere în medici, în știință, în cercetători și vaccinarea este o modalitate prin care se poate depăși această fază a pandemiei. Aici, în Secuime, mai e nevoie de campanii, mai e nevoie de convingere ca să meargă cât mai mulți, și aici, și în toate județele, dar parcă aici, din cifrele pe care le văd, mai este loc de argumente” , a mai spus Kelemen Hunor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata