Djokovic nu a avut nicio reacţie până în prezent în privinţa retragerii lui Federer

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic (7 ATP) nu a avut nicio reacţie până în acest moment la anunţul făcut joi de elveţianul Roger Federer privind retragerea din activitatea competiţională, anunță AFP.

Astfel că, Djokovic, care alături de Rafael Nadal şi Federer au format aşa-numitul „Big 3”, nu a postat niciun mesaj pe conturile sale de pe reţelele sociale, spre deosebire de spaniol, care şi-a salutat „prietenul şi rivalul” şi a mărturisit că nu şi-ar fi dorit ca elveţianul să ia o astfel de decizie.

În plus, Djokovic admira în urmă cu câţiva ani talentul lui Federer (‘Imposibil să nu mă întreb dacă este de pe aceeaşi planetă cu noi’).

De asemenea, de-a lungul timpului, Nadal şi Federer şi-au arătat adeseori prietenia, în pofida rivalităţii de pe teren. Împreună, uneori, s-au distanţat de Djokovic, în special când sârbul a anunţat în anul 2020 crearea unei noi asociaţii a jucătorilor profesionişti de tenis independent de ATP, ignorând apelurile la unitate venite din partea lui Federer şi Nadal.

„Tăcerea” lui Djokovic este o surpriză şi pentru presa sârbă, cotidianul Kurir titrând: „Mesajul lui Novak pentru Federer lipseşte” şi „Un Nole mereu tăcut”.

Pe de altă parte, în afară de Djokovic, nici britanicul Andy Murray, o altă legendă a tenisului, nu a comentat pentru moment decizia elveţianului.

Legendarul tenisman elveţian Roger Federer şi-a anunţat joi retragerea din activitatea sportivă, acesta indicând că ultimul turneu la care va participa va fi competiţia pe echipe Laver Cup, săptămâna viitoare la Londra.

Tenismanul cu 20 de turnee de Mare Şlem câştigate a declarat că ultimii trei ani au fost dificili din punct de vedere fizic, cu mai multe accidentări şi operaţii. Este deci normal ca el să se retragă la vârsta de 41 de ani, după mai mult de 1.500 de meciuri disputate şi 24 de ani petrecuţi în circuit.

„Am muncit mult ca să revin la cel mai bun nivel al meu şi să fiu competitiv. Ştiu însă de asemenea care sunt limitele corpului meu şi capacităţile mele. Iar ultimele mesaje ale corpului meu au fost clare”, a spus Federer, care s-a născut pe 8 august 1981.

„Iar în cele din urmă ţie, tenisului, te iubesc şi nu te voi părăsi niciodată”, a încheiat sportivul născut la Basel scrisoarea sa.

Federer nu a mai participat la nicio competiţie de la ediţia de anul trecut de la Wimbledon.

Sursa: agerpres.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata