Documentaţiile tehnice ale proiectului „Drumul Meseşului” – finanţate din fonduri europene

74

Consiliul Judeţean Sălaj a anunţat că documentaţiilor tehnice din cadrul proiectului „Drumul Meseşului”, în valoare de peste 2,3 milioane de lei, urmează a fi finanţate din fonduri europene, instituţie care va implementa acest proiect.

„Consiliul Judeţean Sălaj în parteneriat cu Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest au depus la Ministerul Fondurilor Europene cererea de finanţare pentru elaborarea documentaţiilor tehnice din cadrul proiectului de investiţii ‘Drumul Meseşului’. Cererea se află în evaluare, urmând ca la începutul anului viitor să fie semnat contractual de finanţare. Costurile documentaţiilor tehnice elaborate pentru ‘Drumul Meseşului’ sunt estimate la 2.343.496,60 lei, din care 361.047,44 lei cofinanţarea judeţului Sălaj. Suma de 1.982.448,62 lei va fi decontată în cadrul Programului Operaţional Asistenţă Tehnică. Elaborarea documentaţiilor tehnico-economice constituie un prim pas obligatoriu în perspectiva obţinerii finanţărilor prin Programul Operaţional Regional 2021-2027”, se arată într-o postare, pe pagina de Facebook a instituţiei judeţene.

Astfel, traseul drumului porneşte de pe vârful Meseşului, de la intersecţia cu drumul european E 81 şi traversează comunele Treznea, Agrij, Românaşi, Buciumi, Cuzăplac, Almaşu, finalizându-se la limita judeţului Sălaj cu judeţul Cluj, lungimea traseului propus pentru reabilitare şi modernizare fiind de 62,5 km.

„Proiectul ‘Drumul Meseşului’ va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării economice la nivel judeţean şi implicit regional, având în vedere că o infrastructură de transport eficientă, conectată la reţeaua europeană de transport contribuie la creşterea competitivităţii economice şi facilitează integrarea în economia naţională”, precizează, în cadrul aceleiaşi postări, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Sursa: Agerpres
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata