Doina Pană: Este prematur să vorbim despre un candidat femeie al PSD pentru Preşedinţie

0 86

Vicepreşedintele PSD, deputatul Doina Pană, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că este prematur să se vorbească de acum despre un candidat femeie al partidului pentru funcţia de preşedinte al României.

"Este prematur. În niciun caz nu va fi considerentul sexul persoanei care participă. Noi vrem să ieşim pe o variantă încât să îl batem pe Klaus Iohannis. Care va fi această variantă, vom vedea la momentul respectiv, deocamdată ne concentrăm pe altele", a spus Pană.

Vicepreşedintele PSD a prezentat o statistică a funcţiilor politice ocupate de femei social-democrate, spunând că acest lucru arată cât de mult sunt preţuite femeile în partid..

"Cred că statistica pe care v-o dau reflectă cel mai tare cât de mult preţuieşte Partidul Social Democrat colegele femei. Este adevărat că 45% dintre membri sunt femei, în PSD. Avem 50 de femei parlamentar, 90 de femei primar, 87 de femei viceprimar, 24 de femei secretar de stat, avem prim-ministru, un viceprim-ministru, în total şapte miniştri femei, avem 2.000 de consilieri judeţeni şi locali, doi vicepreşedinţi de consilii judeţene, plus deconcentratele, pe care nu le pun la socoteală, acolo, totuşi, sunt concursuri. Este un semn, dovedit prin cifre, că de fapt femeile sunt preţuite în PSD. Este bilanţul covârşitor comparativ cu ce au alte partide", a mai spus Doina Pană.

La conferinţa de presă a fost prezent şi vicepremierul şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Daniel Suciu, care a declarat că relaţia de colaborare cu premierul Viorica Dăncilă este una foarte bună şi că şi-ar dori şi mai multe femei în Parlament.

"După fix două săptămâni de când sunt în Guvernul României şi lucrez cu doamna premier, vreau să vă spun că am o relaţie foarte bună şi lucrez foarte bine în general cu doamnele, iar în PSD Bistriţa-Năsăud au fost şi sunt suficient de multe femei…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x