Doliu în cinematografie! A murit actorul Rip Torn, din Men in Black

Doliu în cinematografie! A murit actorul american Rip Torn. 88 de ani avea artistul care a cunoscut celebritatea după rolul jucat în serialul „The Larry Sanders Show”, dar și din filme precum „Men in Black” și „Dodgeball”. Torn a încetat din viață la reședința lui, a anunțat familia starului. Rudele nu au dorit să transmită publicului cauza morții.

Doliu în cinematografie!

Certs este că în ultimele clipe de viață, actorul le-a avut alături pe soţia sa, actriţa Amy Wright, cunoscută pentru „Stardust Memories” şi „The Accidental Tourist”, şi pe fiicele sale. Vă readucem aminte că Rip Torn a fost câştigător al premiului Emmy pentru rolul Artie pe care l-a interpretat în serialul de comedie HBO „The Larry Sanders Show”.

De asemenea, Torn a fost nominalizat la premiul Oscar în 1984 pentru rolul din „Cross Creek”. Rip a avut o carieră prodigioasă. A debutat în filmul „Baby Doll” (1956) şi a continuat atât pe platourile de filmare, cât şi pe scena teatrului. Pentru prima lui apariţie pe Broadway – rol secundar în spectacolul „Sweet Bird of Youth” al lui Kazan, după Tennessee Williams – a primit în 1960 o nominalizare la premiile Tony.

Rip Torn a fost nominalizat o dată la premiul Oscar. Sursa foto – facebook

A murit actorul Rip Torn, din Men in Black

Mai târziu, l-a înlocuit pe Paul Newman în rolul principal. Împreună cu Newman şi Geraldine Page (care i-a devenit soţie în 1963), şi-a reluat personajul în adaptarea cinematografică lansată în 1962. A devenit cunoscut în urma rolurilor din show-urile TV live din anii 1950 „Omnibus”, „Playhouse 90” şi „The United States Steel Hour”. Şi-a continuat activitatea în teatru, şi a jucat alături de Gregory Peck, în „Pork Chop Hill” (1959), şi în „King of Kings” (1961) al lui Nicholas Ray.

În afara Broadway, a debutat în „Desire Under the Elms” al lui Eugene O’Neill, iar în 1967 a câştigat un premiu Obie…

Citeste continuarea pe StiriMondene.Fanatik.ro

Loading...
Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata