Donald Tusk a uimit audienţa, la Ateneu, cu un discurs în limba română: „Fac apel la români să apere statul de drept și Constituția, cu aceeași hotărâre cu care a apărat portarul Helmuth Dukadam cele 4 penalty-uri”

0


Preşedintele Parlamentului European, Donald Tusk a avut, joi seară, la Ateneul Român, în cadrul evenimentului de lansare a preşedinţiei României la Consiliul UE, un discurs în limba română, cu citate din scriitori celebri români, precum Nichita Stănescu şi făcând referire la Nadia Comăneci şi la Simona Halep. Preşedintele PE le-a transmis un mesaj clar românilor: să apere statul de drept, la fel cum Helmuth Dukadam a apărat penalty-urile la Cupa Campionilor, în 1986. 
“Sunt foarte mândru şi fericit că voi conduce împreună cu dumneavoastră prima preşedinţie română a Consiliului UE. Sunt convins că în aceste şase luni veţi interpreta cu înţelepciune o adevărată Rapspdie română, energică, europeană, la fel ca muzica lui George Enescu. Şi nu o spun pentru că ne aflăm la Ateneu, în aceast seară, ci pentru că ştiu cât de creativă este naţiunea română”, a transmis Donald Tusk.
El şi-a exprimat convingerea că România va acţiona în spiritul proverbului: Omul sfinţeşte locul şi a precizat că are mare încredere că România acorda importanţă respectării regulilor şi principiilor.

Donald Tusk a mai spus că la reuniunea informală de la Sibiu a Consiliului European va fi în joc concepţia noastră comună în privinţa viitorului Europei.

Tusk a amintit şi de finala Cupei Campionilor de la Sevilla, din 1986, când Steaua a învins Barcelona.
”Fac apel la români să apere libertatea, integritate, statul de drept și Constituția cu aceeași hotărâre cu care a apărat portarul Helmuth Dukadam cele 4 penalty-uri în finala Cupei Campionilor de la Sevilla”, a spus Tusk.
Preşedintele PE a făcut apel la români să apere fundamentele civilizației noastre europene şi a precizat că “Romania are…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata