Dragnea, ameninţare către companii: „Să nu mai șantajeze statul român, nu este un sat fără câini”. Liderul PSD spune că OMV Petrom a ameninţat voalat

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a declarat, joi, că le transmite companiilor un sfat, să nu mai şantajeze statul român, pentru că nu este „sat fără câini”. Dragnea a dat exemplul OMV Petrom, care a „ameninţat” voalat cu reducerea producţiei.

„Eu vreau să discut despre această OUG de mâine care va da posibilitatea României să se dezvolte, ca populația să nu mai rămână captivă la unele societăți cu prețuri ridicate. Am auzit tot felul de reacții din partea unora inclusiv din partea unor companii mari. Eu îi sfătuiesc să nu mai șantajeze statul român. Statul român nu este un sat fără câini și nu este un stat la cheremul unor străini. Este o OUG care are în vedere o mai bună aprovizionare cu energie în domeniul casnic”, a declarat Liviu Dragnea.

El a spus că OMV Petrom, voalat, a ameninţat cu reducerea producţiei.

„Nu am auzit până acum pe niciunul să ridicaţi acel subiect, că poate ROBOR nu are niciun fel de justificare, care este un joc, între bănci. Nu v-aţi pus problema de ce cresc preţurile, la energie şi gaze”, a mai spus el.

Întrebat despre căderea de pe Bursă, Liviu Dragnea a spus că nu i se pare o sumă mare 330 de miliarde de euro, şi că nu poate comenta pentru că nu are informaţii oficiale, de la o instituţie.

Liviu Dragnea a spus că Ordonanţa de urgenţă care introduce noi taxe a fost elaborată cu transparenţă. „Domnul Teodorovici a vorbit acum două zile”, a spus el.

„Dacă Ordonanţa va fi adoptată cum s-a lucrat în coaliţie, cum s-a calculat, dacă se plafonează preţul la graze, cu toată aritmetica, este foarte greu să crească dacă scade. Aritmetica rămâne în continuare în vigoare”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă această Ordonanţă influenţează bugetul, în sensul…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata