Dragnea: Amnistia şi graţierea – o obsesie pentru Opoziţie, pentru Klaus Iohannis

0

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a susţinut joi că eventuala adoptare a unei ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea reprezintă "o obsesie" pentru Opoziţie şi pentru şeful statului, Klaus Iohannis, adăugând că PSD are "obsesia de a repara nedreptăţile".

"Pe mine discuţia aceasta (despre amnistie şi graţiere – n.r.) începe să mă plictisească. Dacă se va da vreodată în această viaţă, vă promit că vom discuta fără niciun fel de rezerve sau restricţii. Haideţi să discutăm despre ordonanţele, nu himerele din capul lui, ale altora din Opoziţie şi despre o ordonanţă care este extrem de importantă pentru români şi pentru cetăţenii români şi despre firmele româneşti", a declarat, la Parlament, Dragnea.

El a adăugat că ordonanţa privind amnistia şi graţierea este "o obsesie pentru o parte din presă care spune 'mâine se dă ordonanţă, la noapte se dă ordonanţă, se dă între Crăciun şi Anul Nou, se dă în noaptea de Revelion', pentru Opoziţie care tot spune asta, pentru doamna Angela Filote, pentru Klaus Werner Iohannis, pentru toţi cei care mint şi în ţară şi în străinătate".

Potrivit liderului PSD, "în România sunt atât de multe abuzuri, sentinţe prin care au fost trimişi oameni la puşcărie adoptate nelegal, dosare făcute pe probe nelegale, dosare făcute prin denunţuri obţinute prin şantaj şi ameninţări, deci oameni care stau nevinovaţi în puşcărie, în aşa fel încât este legitimă solicitarea ca să se găsească o soluţie".

"Că este o ordonanţă de amnistie şi graţiere, eu n-am niciun fel de rezervă să vorbesc despre ea. Că sunt alte măsuri care pot fi luate, să le identifice. Dar, la un moment, în această ţară, trebuie să se facă un moment zero. Nu se poate continua în viitor cu toate aceste nedreptăţi, care afectează nişte drepturi fundamentale. Şi românii au aceste drepturi, românii nu au numai dreptul de a fi…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata