Dragnea, apel la încetarea „războiului între români şi români”: „Separaţi putem fi frânţi, dar uniţi împreună putem însă a fi o forţă de nestăvilit”

0

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a făcut miercuri un apel la unitate, la încetarea „războiului între români şi români”. El a dat exemplul votului din Parlamentul European, pe rezoluţia împotriva ţării noastre, arătând că ” au fost români care au votat împotriva României”.

Liviu Dragnea a subliniat, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului, că împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire reprezintă cea mai mare sărbătoare a României şi este de datoria politicienilor de a continua acest proces şi de a consolida poziţia României în Uniunea Europeană şi în NATO – cea mai importantă realizare în ultimul secol.

„Cred că este datoria noastră de a continua acest proces de a consolida poziţia ţării noastre în UE şi NATO. Avem obiective clare – adoptarea monedei euro, aderarea la spaţiul Schengen. (…) De asemenea, trebuie să asigurăm un rol activ pentru România în cadrul NATO, astfel încât să asigurăm relaţii puternice de securitate şi stabile”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Dragnea a arătat că toate aceste obiective reprezintă mize majore pentru România, iar oamenii politici au datoria să se comporte ca adevăraţi români.

„Ne aflăm într-o competiţie permanentă, e firesc că aşa funcţionează democraţia. (…) Dar, din păcate, uneori mergem prea departe. Cred că în ceea ce priveşte atingerea obiectivelor majore trebuie să fim în primul rând români (…), să fim patrioţi în ceea ce priveşte România (…), să fim români înainte de orice atunci când votăm în Europa, să stabilim împreună obiectivele pe care să le urmărim, să vorbim pe o singură voce. Să nu se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat recent în Parlamentul European, când au fost români care au…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close