Dragnea, despre legislaţia privind pensiile militare: Săptămâna asta trebuie să avem o primă formă

0 93

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat luni seara că în această săptămână trebuie să apară o primă formă legislativă cu privire la pensiile militare, arătând că sunt cazuri în care coloneii au venituri mai mici decât căpitanii.

"O parte, un număr, nu e mare, de ofiţeri au ieşit la pensii neverosimile, să nu zic altfel, sfidătoare. Lumea nu a mai vrut să se aplece asupra acestuia subiect, care este foarte sensibil, şi anume, mulţi generali, subcolonei care au pensii mai mici decât un căpitan. Aşa ceva nu este admisibil. Atunci am avut întâlniri eu cu aceste asociaţii, i-am rugat şi pe ministrul muncii şi pe ministrul de finanţe ca în foarte scurt timp, săptămâna asta, trebuie să avem o primă formă, să se întâlnească cu acei prim ofiţeri, pentru că rapid trebuie să punem ordine în acest sistem", a declarat Dragnea, la România TV.

El a susţinut că dincolo de bani, este vorba despre onoare.

"La aceşti oameni, este normal şi problema de bani, dar cel mai mult îi doare faptul că nu este respectată munca lui şi gradul lui, e vorba de onoare aici. Cu asta nu putem să rămânem în continuare aşa. Aşa cum am avut curaj să intrăm în sistemul public, care este un sistem mult mai complicat, şi până la urmă a ieşit o lege care este bună, aşa vom face şi aici", a afirmat Dragnea. AGERPRES /(A – autor: Gheorghe Pietrar, editor: Antonia Niţă, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

Citiţi şi:

 

*Dragnea: Referendumul anunţat de Iohannis, o păcăleală a lui, să-i ajute pe liberali

 

*Liviu Dragnea: Eu n-o să propun să fie remaniat Tudorel Toader

 

*Dragnea, despre o candidatură la preşedinţie: Credeţi că mă lasă ăştia liber să candidez?

 

*Dragnea: Săptămâna viitoare trebuie să se reia procedura în Parlament la modificările codurilor penale

 

*Dragnea, întrebat dacă Augustin Lazăr ar mai trebui să fie…

Citeste continuarea pe Agerpres.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

x