Dragnea, după adoptarea Legii Pensiilor: „Se prevăd creșteri consistente de pensii până în 2022, în unele cazuri chiar cu 250%”

Liderul PSD Liviu Dragnea a comentat, miercuri seara, pe Facebook, votul de adoptare a legii pensiilor, în Parlament. El anunţă că pensiile vor creşte, până în 2022, în unele cazuri chiar cu 250%.

„Legea pensiilor a fost adoptată. Se prevăd creșteri consistente de pensii până în 2022 – în unele cazuri chiar cu 250%. Se rezolvă inechitățile: pentru muncă egală se vor acorda pensii egale. În premieră, se va putea cumpăra vechime în muncă de până la 5 ani, în ani diferiți, în funcție de nevoie. Se vor lua în calcul toate tipurile de venituri pentru care s-au plătit contribuții în perioada 1975-2001, ceea ce înseamnă încă o creștere de minimum 10% a pensiilor. Se reduce vârsta de pensionare pentru mamele care au minim 3 copii. Iată doar câteva dintre prevederile care vor aduce mai mulți pensionari în clasa de mijloc”, a scris Dragnea.

El precizează că are sentimentul datoriei împlinite față de părinții și bunicii noștri.

„În prag de sărbători, le urez seniorilor țării și tuturor românilor multă sănătate!”, mai scrie Liviu Dragnea.

Legea pensiilor a fost votată, miercuri, de plenul Camerei Deputaţilor. PSD şi ALDE, care pierduseră majoritatea în acest for, şi-au asigurat voturile pentru ca proiectul să fie adoptat, prin votarea unui amendament al UDMR. Opoziţia nu a votat legea, pe care o consideră neconstituţională.

Fostul ministru al Muncii Lia Olguţa Vasilescu afirma că punctul de pensie se dublează în mandatul actualei coaliţii de guvernare, iar în 2020 va fi de 1.775 de lei.

„Cel mai important principiu al legii este contributivitatea, dar s-a urmărit în acelaşi timp şi eliminarea mai multor inechităţi, cum ar fi pensii diferite între femei şi bărbaţi sau pensii diferite…

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata